S cílem usnadnit uživatelům používání našich webových stránek využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.
logo    OLEJE NA DŘEVO  Přírodní oleje a vosky   Příirozená ochrana pro přírodní materiály 

NOVINKY

arr3Provozní doba v období Vánoc - 20.12.2018 - 3.1.2019 - ZAVŘENO Vážení zákazníci, chceme Vám tímto způsobem oznámit, že v době od 20.12.2018 až do 3.1.2019 bude...

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 108,00 Kč (4,19 EUR)
do košíku:
Naše cena 3 840,00 Kč (148,87 EUR)
do košíku:
Naše cena 799,20 Kč (30,98 EUR)
do košíku:

KONTAKT

Mgr. Ivo Blachut
Ratibořská 65/143
74705 Opava 5
tel: +420 553 627 764
fax: +420 553 627 764
info@blachut.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 148,80 Kč (5,77 EUR)
do košíku:
Naše cena 210,00 Kč (8,14 EUR)
do košíku:
Naše cena 174,00 Kč (6,75 EUR)
do košíku:

Informační oznámení dle zákona o EET:

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Karnaubský vosk - Carnauba wax - přírodní vosk na dřevo

Karnaubský vosk je nejtvrdší z dostupných přírodních vosků. Skládá se z mnoha přírodních sloučenin, a to především z esterů vyšších mastných kyselin, pryskyřic a jednosytných alkoholů. Vosk se získává z listů palem copernicia cerifera, které rostou pouze v severovýchodní Brazílii. Karnaubský vosk je lesklý a příjemně voní. Jedná se o čistě přírodní látku.

  • Karnaubský vosk vyniká vysokým povrchovým leskem.
  • Je snadno aplikovatelný.
  • Po nanesení vytváří jemný ochranný film.
  • Karnaubský vosk je nejtvrdší z existujících přírodních vosků.
  • Výtečně odpuzuje vodu.
Řadit podle 
Výrobce 

Karnaubský (Carnauba) vosk 150g
 

Naše cena 155,00 Kč (6,01 EUR)



Karnaubský (Carnauba) vosk 300g
 

Naše cena 289,00 Kč (11,20 EUR)



Karnaubský (Carnauba) vosk 500g
 

Naše cena 476,00 Kč (18,45 EUR)



Karnaubský (Carnauba) vosk 1kg
 

Naše cena 919,00 Kč (35,63 EUR)



Karnaubský (Carnauba) vosk 25kg
 

Naše cena 21 927,00 Kč (850,04 EUR)


Ochranných účinků karnaubského vosku se využívá již od 19. století. V automobilovém průmyslu se karnaubský vosk díky svým jedinečným ochranným vlastnostem a dlouhé trvanlivosti používá pro ochranu laku karosérií. Aplikuje se snadno, nejlépe ve více tenkých vrstvách. Po zaleštění dosáhnete okamžitý lesk s vysokou odolností a trvanlivostí.

V kosmetickém průmyslu se karnaubský vosk přidává do tuhých tělových krémů, do řasenek, rtěnek, make-upů, balzámů a dalších výrobků. V potravinářském průmyslu se přidává do marmelád, vína, kvasnic, cukru, želatiny, kávových produktů, mléčných i ovocných šťáv.

V dřevozpracujícím průmyslu se karnaubský vosk využívá jako přísada do rostlinných olejů k ošetření namáhaných dřevěných povrchů (podlah, nábytku …), k výrobě past a leštěnek.

Často se karnaubský vosk přidává ke včelímu vosku, aby byl odolnější a lesklejší. Jsou doporučovány různé receptury, například:

karnaubský vosk          +          včelí vosk         +          terpentýn

1                                          2                                   6

Poznámka:

Karnaubský vosk jako přísada do různých směsí a přípravků pro ošetření dřeva se pouze samotný v ředidle nerozpouští snadno. Velmi výhodné je proto nasypat vosk do některého z přírodních rostlinných olejů (lněného, světlicového, konopného, dehydratovaného ricinového či tungového oleje) bez přítomnosti ředidla a olej zahřát. Při teplotách nad 70°C se vosk dokonale rozpustí. Poté nechejte zahřátou směs oleje s voskem vychladnout. Směs tak značně „zhoustne". Ochlazenou směs je pak možné „naředit" na aplikační viskozitu některým z ředidel (pomerančový olej, terpentýnový olej, bezaromátový lakový benzín LB-60 nebo LB-40).

 

 

MTVlNjYzZT