S cílem usnadnit uživatelům používání našich webových stránek využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení.
logo    OLEJE NA DŘEVO  Přírodní oleje a vosky   Příirozená ochrana pro přírodní materiály 

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 880,00 Kč (34,15 EUR)
do košíku:
Naše cena 133,20 Kč (5,17 EUR)
do košíku:
Naše cena 700,00 Kč (27,17 EUR)
do košíku:

KONTAKT

Mgr. Ivo Blachut
Ratibořská 65/143
74705 Opava 5
tel: +420 553 627 764
fax: +420 553 627 764
info@blachut.cz

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 225,00 Kč (8,73 EUR)
do košíku:
Naše cena 127,80 Kč (4,96 EUR)
do košíku:
Naše cena 75,00 Kč (2,91 EUR)
do košíku:

Informační oznámení dle zákona o EET:

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Kandelilový vosk - Candelilla wax - přírodní vosk na dřevo

Kandelilový vosk je získáván především z listů mladých keřů Europhorbia cerifera, které jsou původem ze severního Mexika a jihozápadu Spojených států amerických. Má žlutohnědou barvu, je tvrdý a křehký. Po roztavení má sladkou aromatickou vůni. Ve vodě je nerozpustný. Jedná se o čistě přírodní látku.

  • Vyniká rychlým tvrdnutím bez zvýšení teploty.
  • Snadno aplikovatelný.
  • Využitelný jako náhrada karnaubského a včelího vosku.
  • Leštící látka.
  • Výborné pojivo.
Řadit podle 
Výrobce 

Kandelilový (Candelilla) vosk 150g
 

Naše cena 169,00 Kč (6,56 EUR)



Kandelilový (Candelilla) vosk 300g
 

Naše cena 318,00 Kč (12,34 EUR)



Kandelilový (Candelilla) vosk 500g
 

Naše cena 527,00 Kč (20,45 EUR)



Kandelilový (Candelilla) vosk 25kg
 

Naše cena 24 490,00 Kč (950,51 EUR)


Kandelilový vosk se používá většinou ve směsích s jinými vosky (např. karnaubským voskem, včelím voskem) k výrobě past a leštěnek (např. pod názvem „Anglický vosk“), protože kandelilový vosk urychluje tvrdnutí bez zvýšení teploty. Leštitelné vosky slouží k voskování a leštění již voskovaných nebo lakovaných ploch nábytku, podlah, dveří apod. Kandelilový vosk je využíván také k výrobě laků i jako přísada do rostlinných olejů určených k ošetření namáhaných dřevěných povrchů (podlah, nábytku, dveří…).

V potravinářském průmyslu se kandelilový vosk používá jako přídatná látka (kód E902), a to především jako leštící látka. Kandelilový vosk sloužil také jako pojivo pro žvýkačky. V kosmetickém průmyslu se kandelilový vosk pro svou pevnost, lesk, protizánětlivý účinek a pro své emulgační, ochranné, regenerační a hydratační vlastnosti využívá v dekorativní kosmetice jako součást rtěnek, balzámů na rty, make-upů, očních stínů, tělových mlék, krémů, mýdel a vlasových přípravků.

Poznámka:

Kandelilový vosk jako přísada do různých směsí a přípravků pro ošetření dřeva se pouze samotný v ředidle nerozpouští snadno. Velmi výhodné je proto nasypat vosk do některého z přírodních rostlinných olejů (lněného, světlicového, konopného, dehydratovaného ricinového či tungového oleje) bez přítomnosti ředidla a olej zahřát. Při teplotách nad 70°C se vosk dokonale rozpustí. Poté nechejte zahřátou směs oleje s voskem vychladnout. Směs tak značně „zhoustne". Ochlazenou směs je pak možné „naředit" na aplikační viskozitu některým z ředidel (pomerančový olej, terpentýnový olej, bezaromátový lakový benzín LB-60 nebo LB-40).

NDdiYzJ